maandag 4 december 2017

Veel gestelde vragen (FAQ)

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik in contact voor een vraag of het starten van een dialoog?
Stel uw vraag of doe uw voorstel voor een dialoog in de opmerkingen hier onderaan. Op de bestaande dialogen kunt u onder eigen naam of anoniem vrij reageren.

De rol van Beren Hanson en Bert Stoop
Beren en Bert hebben ervaren hoe prettig de dialoogvorm werkt. Zaken werden voor beiden duidelijker zonder dat er iemand overtuigd hoefde te worden. Het was letterlijk een vorm van ontmoeten.

Wordt de dialoog gemodereerd?
Veel onderwerpen zullen een ongrijpbaar karakter hebben, zodat je eindeloos kunt doorgaan. Voorbeelden zijn God, liefde, non-dualiteit, etc.. We kijken eerst aan of het niet uit de hand loopt en dragen zelf bij aan een dialoog zolang het nog verduidelijkend werkt. Iedereen mag vrij bijdragen en wanneer dat niet goed gaat zal pas na toestemming van een moderator een reactie zichtbaar zijn.
Wil je via e-mail op de hoogte worden gebracht van andere bijdragen, vink dan "melding sturen"aan.


Wat is Philia?
Wat is Sophia?

Wat is Direct Healing?

Deze vragen kunnen alleen door je persoonlijke ervaring worden beantwoord. Korte definities, die door mijn ervaring in de loop der jaren zijn geformuleerd, worden op de sites philiasophia.nl en directhealing.nl gegeven.

Uit welke culturen zijn er in het boek voorbeelden van het denken in eenheid verwerkt? Een belangrijke rol speelt het Hindoeïsme. Die kent de drie guna’s: tamas, rajas, sattva. In hun kijk op het bovennatuurlijke en het hogere Zelf onderscheiden zij Brahman en Atman. Uit de Chinese filosofie haal ik het Taoïsme aan met Yin en Yang en wei wu wei, handelen door niet te handelen. Uit Japan komt Zen. Uit Tibet Tantra. Uit Afrika Ubuntu. De term gnosis komt uit hermetisme, de gnostiek en het manicheïsme. De Aboriginals kennen de droomtijd en in Mexico kent men Teotihuacán, de stad ‘waar mensen goden worden’. Voor hen bestaan er twee werkelijkheden, de alledaagse werkelijkheid (Tonal) en de niet-alledaagse werkelijkheid (Nagual). Op de laatste pagina van het boek is een uitklappagina met een schema “Non-dualistisch leven en je ego-perspectief”. Daarop staan steekwoorden uit 5 verschillende culturele lagen die niet alle even homogeen moeten worden opgevat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten